Strategier för roulette

Roulette har varit en av spelvärldens favoritspel sedan 1800-talet. Alla spelare vill vinna och många spelare har under årens lopp försökt komma på den perfekta strategin för att vinna så mycket som möjligt i roulette. Dock är roulette ett slumpspel och man vet aldrig vart kulan ska hamna, ändå finns det strategier som kan ge mer vinst.

Progressiv satsningsstrategi

En av de satsningsstrategierna som blivit populära bland spelare på nätet är ett satsningssystem som kallas "Martingale". Den strategin går ut på att spelaren hela tiden ska fördubbla sin summa på sin satsning varje gång spelaren förlorar. Spelar du för 10 kronor och förlorar så satsar du istället 20 kronor. Vinner du så satsar du istället ursprungsbeloppet, 10 kronor till.

Det finns också progressiva strategier som ett system med namn "Paroli system" som säger att man ska fördubbla satsningar när man vinner istället. Spelar man för en 10 kronor så höjer man nästa gång till 20 kronor och sedan till 40 kronor och så vidare. När man förlorar ska man återgå till sin första satsningssumma, i detta fallet som var 10 kronor. Det går att läsa att parolisystemet är något bättre än martingalesystem, men det är om man vinner ofta och det kan aldrig finnas någon garanti för en spelare att vinna i roulette.

Gambler´s Fallacy

Inget hjulsnurr påverkas av varken föregående eller efterföljande snurr när man spelar roulette. De som ändå tror på roulettesystem, de som tror att tidigare resultat kommer att påverka de senare resultaten säger man lider av "Gamblers Fallacy". För att lättare klargöra vad som menas med "Gamblers Fallacy" finns det ett exempel; vi kastar slant om krona eller klave. Efter att ha kastat myntet 30 gånger så blev det 23 gånger klave och sju gånger krona. Fast de ojämna resultaten är exakt samma odds när vi kastar myntet den 31:a gången. En spelare med "Gambler´s Fallacy" hade använt de tidigare resultaten i sitt val av krona eller klave.

Satsningssystem

Det finns flera satsningssystem som spelare tagit fram för de tror sig se ett specifikt mönster i roulette och de tror sig kunna slå casinot. Dock finns det inga prövningar som gjorts på dessa system som bevisat att systemen förbättrar spelarens odds. I europeisk roulette förväntas förlusten alltid vara 19 av 37 och i amerikansk roulette förväntas förlusten för spelaren ligga på 10 av 19.