Roulette bordet


När man ska spela Roulette så krävs ett Rouletthjul och ett Roulettbord. Bordet har numera ofta hjulet integrerat så att det är ett liggande hjul, men det finns förstås olika varianter. Själva utformningen av spelplanen ser likadan ut vart än man spelar, men det kan skilja sig lite mellan olika designer och tillverkare.


Utöver roulette så finns det flera andra intressanta casinospel som fungerar på liknande sätt. Ett spel som precis som roulette inte är baserat på så mycket statistik är slots, eller enarmade banditer som de också kallas för. På nätet finns det flera sajter som erbjuder spel på olika slotsmaskiner och många av dessa sajter erbjuder då bonusar till sina spelare. Vinn väldigt mycket pengar utan att betala för ditt spelande är väl ungefär det man vill säga med dessa och med lite tur kanske du även kan hitta en passande bonus för att spela roulette med.

Satsningarna
På ett Roulettebord kan man se alla de satsningar man kan göra. Där finns såklart siffrorna noll till och med trettiosex. Siffrorna är placerade i den ordning de följer, alltså i kronologisk ordning. Högst upp finner man nollan eller nollorna. Om man spelar Amerikansk Roulette, den Roulettvariant som både har en vanlig nolla och en dubbelnolla, så finns dubbelnollan placerad bredvid den vanliga nollan. Alla nummer utom nollorna är placerade i tre stycken kolumner á tolv rader. På så sätt kan man satsa på en rad bestående av tre nummer, till exempel 1, 2 och 3 eller 4, 5 och 6. Man kan också satsa på en kolumn bestående av exempelvis siffrorna 1 till och med 12. Bredvid siffrorna finns också fält där man kan placera de andra satsningarna, som udda/jämnt eller svart/rött. Själva Roulettbordet eller Roulettduken har en grön bakgrund.


Innan spelet börjar
Allt man kan satsa på är markerat på bordet och det är förstås också där som satsningarna görs. Satsningarna görs innan spelet startar och då kan man välja att satsa på enstaka nummer, alltså vilken som helst av siffrorna 1 till 36, på en rad, på en färg, på en kolumn eller dussin samt på udda eller jämnt. Varje spelare har sin egen färg på spelmarkerna, så när han eller hon lägger sina marker på en satsning så ser man tydligt vem som har satsat på vilka saker.


Rouletthjulet
Ett Europeiskt Rouletthjul har sina siffror placerade slumpmässigt. Ett Amerikanskt Rouletthjul däremot har numren utplacerade så att alla jämna nummer har nästa högre tal mittemot sig. Ettan står således mittemot tvåan. De jämna talen har svart bakgrund och de ojämna talen har röd bakgrund. Nollan eller nollorna har alltid grön bakgrund. Alla nummer har också fack där kulan kan hamna när hjulet stannar.