Roulette vinster

Vinstchanserna och storleken på vinsten i roulette beror på hur man satsar. Det finns ett antal olika satsningar man göra i roulette, närmare bestämt nio stycken. De är uppdelade i sex inside bets och tre outside bets. Du får inför varje spelomgång göra flera olika satsningar. Grundprincipen är att om du vinner får du insatsen tillbaka plus det som din insats genererade. Har du till exempel satsat en krona på rött vinner du en krona plus din insats, alltså två kronor.

Här kommer en lista på de nio olika insatserna.

Insatserna

Enkelnummer

Din insats lägger du i rutan för det nummer du vill satsa på. Alla nummer är möjliga att satsa på, även 0 och 00 om du spelar amerikansk roulette. Vinsten är här hela 35 gånger din insats. På franska kallas den vinsten numéro plein.

Två nummer

Satsar du på nummer ska de ligga intill varandra på spelplanen. Markerna läggs på linjen mellan de två numren. Är ditt lyckonummer 20 så kan du satsa på 20-17, 20-19, 20-21 och 20-23. Du vinner om något av de två nummer du har satsat på kommer upp och vinsten är 17 gånger insatsen. På franska kallas den á cheval.

Rad

En insats på rad gör du genom att lägga din marker i kanten av en rad med tre nummer. Här blir vinsten 11 gånger vad du har satsat. På franska heter det transversale plein.

Rad med nollan

Här kan du välja mellan att satsa på 0-1-2 eller 0-2-3. Vinsten är samma som på en rad nämligen 11 gånger insatsen. Transversale plein avec zéro kallas den satsningen på franska.

Hörn

Du lägger din insats på fyra siffrors hörn på krysset där rutorna möts. Blir det vinst får du 8 gånger insatsen. Carré på franska.

Hörn med nollan

Du placerar din insats på den yttre linjen där nollan möter raden med 1, 2 och 3. Vinsten är 8 gånger vad du satsat. Det franska namnet är carré avec zéro.

Dubbelrad

Insatsen placeras på en linjekorsning ytterst på bordet och täcker då två rader med sex nummer. Vinsten blir 5 gånger insatsen. Sixain på franska.

Dussin

Det finns tre fält på bordet märkta med "1st 12", "2st 12" och "3st 12". De fälten innehåller 12 nummer; 1-12, 13-24 och 25-36. Du satsar alltså på 12 nummer och din vinst blir gånger två. Det franska namnet är douzaine.

Kolonn

I ena änden av de tre kolumnerna finns tre fält som var för sig representerar en kolumn med 12 nummer. Även denna insats ger dig insatsen gånger två i vinst. På franska colonne.

Kvitt eller dubbelt

Dessutom finns sex fält som representerar rött, svart, udda, jämnt och högt eller lågt vilket ger vinst på 1-18 eller 19-36. Här blir vinsten lika mycket som du satsat.